Přihlásit

Marinované maso na sladkokyselo ze Šumavské hájovny

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Jižní Čechy

Beruska21
1232
Jak uvařit marinované maso na sladkokyselo ze šumavské hájovny ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Marinované maso na sladkokyselo ze Šumavské hájovny
  • Marinované maso na sladkokyselo ze Šumavské hájovny
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na menší kousky. Vložíme ho do mísy, přidáme sůl, všechno koření a maso důkladně promícháme. poté přidáme olej a uděláme to samé. A nakonec přidáme na drobno nakrájenou cibuli a opět vše promícháme. Takto připravené maso necháme marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. 2 - Cuketu oloupeme a nekrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, zelené nad cibulkou na drobno. papriky nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme vodu s octem, přidáme med a vaříme dokud se med nerozpustí. potom přidáme cuketu s jarní cibulkou, vše promícháme a povaříme pod pokličkou 5 minut. Následně přidáme papriky nakrájené na kostičky, dle chuti směs osolíme a vaříme dalších 10 minut. Hotovo. 3 - Maso vložíme do hrnce na rozpálené sádlo a za občasného promíchání ho vaříme dokud se maso nezatáhne. Potom přidáme povidla, maso lehce podlijeme aby se dusilo a vše důkladně promícháme aby se povidla rozpustily. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Omáčku dle chuti dosolte. Na talíři podávejte tuto pochoutku se zeleninovou oblohou a uvařenými ječnými kroupy. Ty uvařte ideálně v osolené vodě v tlakovém hrnci. Od začátku syčení si nařiďte 30 minut, kroupy sceďte a jsou hotové. Vhodnou přílohou je také dušená rýže. Výživová hodnota klasické rýže je však nula. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    1 cibule
    1 lžička mletého černého pepře
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    1/2 lžičky mleté skořice
    1/4 mletého kmínu
    7 nadrcených kuliček jalovce
    2 lžíce oleje
    sůl

    Na zeleninovou oblohu

    3 světlé papriky
    2 papriky kapie
    1 menší cuketa
    1 celý svazek jarní cibulky
    200 ml vody
    50 ml jablečného octa
    2 lžíce medu
    trochu soli

    Ostatní

    1 kg vepřové kýty
    1 lžíce povidel
    ječné kroupy jako příloha