Přihlásit

Bakoňské vepřové kotlety

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Maďarsko

Beruska21
1110
Jak uvařit bakoňské vepřové kotlety? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Bakoňské vepřové kotlety
  • Bakoňské vepřové kotlety – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Potom kotlety lehce podlijeme vodou a dusíme dokud nejsou měkké. 2 - Mezitím na pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vše promícháme a krátce za občasného promíchání povaříme. Potom přidáme mletou papriku, opět vše promícháme a podlijeme 200 ml vody. přidáme dle chuti sůl a žampiony nakrájené na osminky. A znovu vše promícháme, přivedeme k varu, lehce stáhneme plamen a vaříme pod pokličkou 5 minut. Následně přidáme kysanou smetanu, vše zase promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Přilijeme výpek z kotlet, naposledy promícháme a máme hotovo. Podávejte s pečeným bramborem nebo hranolky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 - 5 kotlet (jedna pro šéfkuchaře)
    200 g žampionů
    1 větší cibule
    40 g klasické slaniny
    1 lžíce mleté sladké papriky
    mletý černý pepř
    200 ml krémové kysané smetany
    sůl
    sádlo