Přihlásit

Cikánský tokáň

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Maďarsko

The Žrout
1038
Cikánský tokáň – Snadné Maďarsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Cikánský tokáň
  • Recept: Cikánský tokáň
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky a poté na nudličky. V hrnci rozpustíme slaninu, lehce ji vyškvaříme a přidáme na drobno nakrájené cibule. Vše důkladně promícháme a povaříme 1 minutu. potom přidáme mletou papriku, opět vše promícháme a povaříme a mícháme 1/2 minuty. Následně přidáme nakrájené maso, dle chuti sůl a znovu vše promícháme. Za občasného promíchání vaříme dokud se maso nezatáhne. Potom přidáme rajčata nasekaná v sekáčku na kaši a dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby podléváme masou vodou. 2 - Když je maso měkké přidáme na nudličky nakrájené papriky, promícháme, trochu stáhneme plamen a povaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu a prolisovaný česnek. Vše znovu důkladně promícháme a necháme přejít 3 minuty varem. Vhodnou přílohou jsou noky, těstoviny nebo ječné kroupy. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g vepřové kýty
    350 g světlých paprik
    2 větší rajčata
    2 stroužky česneku
    3 cibule
    50 g klasické slaniny
    2 lžíce mleté sladké papriky
    200 ml krémové kysané smetany
    sůl