Přihlásit

Maďarský vepřový perkelt

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Maďarsko

Beruska21
997
Maďarský vepřový perkelt – Snadné recept z Maďarsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Maďarský vepřový perkelt – ilustrační foto
  • Recept: Maďarský vepřový perkelt
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na menší kousky. Na másle zpěním na drobno nakrájené cibule. Následně přidáme maso, které osolíme, promícháme s cibulí a povaříme za občasného promíchání dokud se nezatáhne. Potom přidáme v sekáčku rozmixovaná rajčata, protlak a trochu vody. Vše důkladně promícháme a dusíme na mírně staženém plameni dokud maso není měkké, obvykle stačí 20 minut. Dle potřeby doléváme trochu vody. Když je maso měkké přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku, opět vše důkladně promícháme a povaříme na plameni staženém na polovinu 5 minut. Jako příloha jsou vhodné těstoviny, noky nebo kroupy. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty
    2 větší cibule
    500 g zelených paprik
    500 g rajčat
    2 lžíce rajčatového protlaku
    2 lžíce mleté sladké papriky
    sádlo
    sůl