Přihlásit

Kotlety s paprikami a omáčkou Tkemali po Kavkazsku

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Kavkaz

Beruska21
1062
Kotlety s paprikami a omáčkou Tkemali po Kavkazsku – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kotlety s paprikami a omáčkou Tkemali po Kavkazsku – ilustrační foto
  • Kotlety s paprikami a omáčkou Tkemali po Kavkazsku – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve si připravíme omáčku Tkemali. Do hrnce vložíme povidla, přidáme všechno koření, česnek, protlak a trochu soli. V sekáčku nasekáme všechny bylinky. Nasekané bylinky přidáme k povidlům do hrnce. Do sekáčku po bylinkách nalijeme vodu a tuto vodu se zbytky bylinek podlijeme povidla v hrnci, cca 200 ml, ne více a zbytek si necháme na podlití paprik. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Omáčku vaříme za občasného promíchání pod pokličkou na mírně staženém plameni 5 minut. Omáčku vypneme, přidáme kysanou smetanu a vše důkladně znovu promícháme. Tím je omáčka hotová. 2 - Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle nebo oleji. Na sádle osmažené kotlety jsou mnohem chutnější. Kotlety vyndáme prozatím na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme na nudličky nakrájené papriky, přidáme protlak, česnek, dle chuti sůl a saturejku. Vše podlijeme bylinkovou vodou ze sekáčku tak, aby se vše dusilo. Na takto připravenou směs vložíme znovu kotlety a dusíme na mírně staženém plameni 7 minut. A to je vše. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Na talíři nejprve lehce polijte kotlety omáčkou z dušení a potom přidejte omáčku Tkemali. Nakonec ozdobte jednotlivé porce lístky koriandru. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kotlety

    5 kotlet (jedna pro šéf-kuchaře)
    700 g paprik dvou barev
    2 lžíce rajčatového protlaku
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky saturejky
    mletý černý pepř
    sůl
    koriandr na ozdobení
    olej nebo sádlo

    Na omáčku

    5 lžic povidel
    2 lžíce rajčatového protlaku
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 hrst bazalky
    1 hrst kopru
    1 hrst koriandru
    1 hrst nasekané petrželky
    1 hrst nasekané petrželky
    200 ml kysané krémové smetany
    trochu soli