Přihlásit

Kočičí křik z vepřového masa

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Rakousko

Beruska21
962
Kočičí křik z vepřového masa – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kočičí křik z vepřového masa
  • Kočičí křik z vepřového masa – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na nudličky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, které osolíme a za občasného promíchání povaříme dokud se maso nezatáhne. Potom podlijeme maso trochou vody tak, aby se dusilo. Pokud máte po ruce vývar z morkové kosti nebo hovězí vývar tak jej na podlévání použijte. Přidejte veškeré koření, ocet, dle chuti osolte a přiveďte vše k varu. Dusíme za občasného podlévání a promíchávání 30 minut na plameni staženém na polovinu. Pět minut před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájené okurky a lák. Nakonec přidáme kysanou smetanu, vše promícháme a necháme ještě 2 minuty přejít varem. 2 - Jako přílohu podávejte vařené kroupy, které jsou v Rakousku stejně jako v Čechách tradiční přílohou. A kdo nemá kroupy v lásce může jako přílohu podávat dušenou rýži. Výživová hodnota ječných krup s rýží je však nesrovnatelná. Kroupy jsou velmi zdravé. Uvařte je předem v tlakovém hrnci v osolené vodě. Nejprve je propláchněte horkou vodou a potom vložte do tlakového hrnce. Od začátku syčení si nastavte 30 minut a kroupy jsou hotové. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g vepřové kýty
    1 cibule
    máslo
    1 lžička tymiánu
    1/2 lžičky mletého zázvoru
    1/4 lžičky mletého kmínu
    2 lžíce octa
    1 lžička majoránky
    2 středně velké sladkokyselé okurky
    200 ml kysané krémové smetany 15 - 16 %
    1 lžíce láku z okurek
    sůl
    kroupy nebo rýže jako příloha