Přihlásit

Vepřové řízky po dalmatsku

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Chorvatsko

Beruska21
908
Vepřové řízky po dalmatsku  – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové řízky po dalmatsku  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Vepřové řízky po dalmatsku
  • Postup

    1 - Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Řízky vyndáme na talíř, do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme ji s výpekem, tím takzvaně vytřeme hrnec. přidáme 2 naběračky zeleninového vývaru, případně vody a přidáme mletou papriku, protlak, hořčici, dle chuti sůl, víno, šťávu z 1/2 citronu a citronovou kůru. Vše důkladně promícháme metličkou. 2 - Vložíme zpět řízky, přivedeme k varu, plamen stáhneme na polovinu a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání 15 minut. Dle potřeby přiléváme vývar. Sedm minut před uplynutím doby dušení vložíme papriky nakrájené na kostičky. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 - 5 řízků z vepřové pečeně nebo kýty
    2 červené papriky
    1 světlá paprika
    1 cibule
    2 lžíce rajčatového protlaku
    2 lžíce hořčice
    1/2 lžičky mleté sladké papriky
    mletý černý pepř
    kůra a šťáva z 1/2 citronu
    150 ml bílého vína
    sůl
    sádlo na smažení
    2 naběračky zeleninového vývaru
    dušená rýže jako příloha