Přihlásit

Hradecká kotleta plněná pivním sýrem

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Východní Čechy

Beruska21
1005
Hradecká kotleta plněná pivním sýrem  – Snadné Česko recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hradecká kotleta plněná pivním sýrem  – ilustrační foto
  • Hradecká kotleta plněná pivním sýrem  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Kotlety vyberte tak, abyste do nich mohli udělat kapsu, jsou tedy vhodné kotlety trochu vyšší. V kotletách udělejte kapsu a do každé vložte šupinku másla a kousky pivního sýra. Kotlety sepněte párátky naklepejte, osolte a opepřete. 2 - Kotlety osmahneme na sádle z obou stran, tak aby se maso zatáhlo. Nebojte se na smažení používat sádlo, je to kvalitní tuk a dodá smaženým pokrmům výjimečnou chuť. Kotlety potom podlijte vývarem z morkové kosti a duste pod pokličkou dokud nejsou měkké. Dle potřeby podlévejte vývarem. Podávejte s červeným sterilovaným zelím a pečeným bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 kotlety na kapsu
    1 balení pivního sýra (možno nahradit romadúrem)
    mletý černý pepř
    trochu vývaru z morkové kosti na podlití
    sůl
    1 šupinka másla do každé kapsy
    sádlo na smažení
    červené sterilované zelí
    pečené brambory jako příloha