Přihlásit

Vepřový řízek po Brněnsku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Jižní Morava

Paní domácí
941
vepřový řízek po brněnsku (2).JPG

Leden 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • vepřový řízek po brněnsku (2).JPG
  • vepřový řízek po brněnsku (3).JPG
  • vepřový řízek po brněnsku (1).JPG
  • Play
    Stop

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Plátky naklepeme osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran. Plátky potom posypeme strouhanku, tu ještě rukama přitlačíme na maso, ihned obalíme řízky ve vejcích a hned je osmahneme v pánvi na sádle. Maso vyndáme na talíř, do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a takzvaně s ní vytřeme pánev. Potom vrátíme zpět maso a lehce ho podlijeme vývarem z morkové kosti. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a dusíme vše pod pokličkou 20 minut na staženém plameni. Dle potřeby doléváme vývar. Promíchejte kysanou smetanu a majonézu. Tento dip přidáme k pečeným bramborům, které jsou přílohou této úžasné krajové pochoutky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 plátky vepřové pečeně bez kosti
    1 větší cibule
    4 větší žampiony
    mletý černý pepř
    plnotučná hořčice
    strouhanka
    sádlo
    vývar z morkové kosti na podlití
    2 lžíce kysané smetany
    1 lžíce majonézy