Přihlásit

Libeňské vepřové na paprice

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Praha

The Žrout
912
Jak uvařit libeňské vepřové na paprice? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Libeňské vepřové na paprice – ilustrační foto
  • Náhled receptu Libeňské vepřové na paprice
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme nakrájené maso, osolíme ho a vaříme a promícháváme na cibuli dokud se maso nezatáhne. Následně přidáme všechno koření a protlak, vše podlijeme zeleninovým vývarem tak, aby se maso dusilo a vše důkladně promícháme. Dusíme vše pod pokličkou dokud maso není měkké a dle potřeby doléváme vývar. 2 - Když maso změkne přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme je s masem pod pokličkou 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše povaříme ještě 5 minut. Dle potřeby doléváme vývar a dle chuti dosolíme. Omáčku zjemníme kysanou smetanou. Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo rýže, případně kroupy. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty nebo plece
    2 lžíce rajčatového protlaku
    500 g červené papriky
    500 g žampionů
    2 cibule
    2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička tabasca z uzených paprik
    2 lžíce kysané krémové smetany 15 - 16 %
    zeleninový vývar na podlití
    sůl
    olej