Přihlásit

Vepřová pečeně s tymiánem z tlakového hrnce

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Paní domácí
899
Jak uvařit vepřová pečeně s tymiánem z tlakového hrnce? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřová pečeně s tymiánem z tlakového hrnce – ilustrační foto
  • Náhled receptu Vepřová pečeně s tymiánem z tlakového hrnce
  • Postup

    1 - Z pečeně odřízneme bílé na povrchu, sůl a koření se tak lépe nasákne do masa. Pečeni osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme tymiánem. Pečeni necháme odležet v lednici 2 hodiny, ale lepší chuti dosáhnete, pokud ji necháte v lednici přes noc. Ale není to nutné. 2 - Na sádle v tlakovém hrnci zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, na ni vložíme pečeni a po obou stranách ji osmahneme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme tolik vody aby dosahovala do poloviny pečeně a lehce ji osolte. Tlakový hrnce uzavřeme a když začne hrnec syčet, téměř stáhneme plamen a nastavíme si na minutce 40 - 45 minut dle velikosti pečeně. Hotové maso naporcujeme a podáváme ideálně s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřová pečeně bez kosti
    1 větší cibule
    4 - 5 stroužků česneku
    tymián
    sádlo
    sůl