Přihlásit

Bratislavský vepřový plátek s pikantní omáčkou

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Slovensko

Paní domácí
1081
Bratislavský vepřový plátek s pikantní omáčkou  – Snadné Slovensko recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Bratislavský vepřový plátek s pikantní omáčkou
  • Bratislavský vepřový plátek s pikantní omáčkou  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Vepřové plátky naklepeme, osolíme a osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Plátky masa vyndáme na talíř a ve výpeku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Dle potřeby můžeme přidat trochu sádla. Podlijeme cibuli 200 ml vody, přidáme pepř, bobkový list, citronovou kůru a dle chuti sůl. Vrátíme zpět maso, stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké, to záleží na velikosti plátků, obvykle stačí 15 - 20 minut. 2 - Znovu vyndáme maso na talíř, do vývaru přidáme kysanou smetanu, cukr, nasekané kapary a na kostičky nakrájené okurky. Vše metličkou důkladně promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 - 5 plátků z vepřové pečeně
    1 větší cibule
    lžíce nasekaných kaparů
    2 sladkokyselé okurky
    7 kuliček celého černého pepře
    1 bobkový list
    citronová kůra z 1/2 citronu
    200 ml kysané krémové smetany 15 - 16%
    1 lžička cukru
    1 lžička plnotučné hořčice
    50 ml bílého vína
    sádlo
    sůl