Přihlásit

Vepřové plátky v červené omáčce s vůní balsamica

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

The Žrout
783
Vepřové plátky v červené omáčce s vůní balsamica – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Vepřové plátky v červené omáčce s vůní balsamica
  • Vepřové plátky v červené omáčce s vůní balsamica – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli nastrouhanou na kolečka. Na tuto podestýlku vložíme připravené plátky a povaříme je z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Plátky masa prozatím vyndáme na talíř. 2 - Do pánve přidáme protlak a zalijeme ho 250 ml vody a dobře vše promícháme metličkou. Následně přidáme všechno koření, balsamico, worcestr a dle chuti sůl. Opět vše důkladně promícháme a vrátíme zpět porce masa. Stáhneme plamen na polovic a dusíme plátky v omáčce pod pokličkou dle velikosti porcí cca 15 - 20 minut. V případě nutnosti dolijte trochu vody. Když je maso měkké přidejte na kostičky nakrájenou papriku, znovu vše promíchejte a nechte pod pokličkou přejít varem 5 minut. Podávejte ideálně s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně z kostí nebo bez
    2 červené papriky
    1 větší cibule
    2 plné lžíce rajčatového protlaku
    3 lžíce octa balsamico
    3 lžíce worcestru
    1 lžička mleté sladké papriky
    mletý černý pepř
    1 lžička tymiánu
    sádlo