Přihlásit

Voňavé vepřové kousky na švestkách po čínsku

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Čína

Beruska21
927
Jak uvařit voňavé vepřové kousky na švestkách po čínsku? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Voňavé vepřové kousky na švestkách po čínsku
  • Voňavé vepřové kousky na švestkách po čínsku
  • Voňavé vepřové kousky na švestkách po čínsku – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Podle seznamu surovin by si někdo mohl myslet, že se jedná o kdovíjak složitý recept. Ale není to tak, je jednoduchý jako většina čínských receptů. A konečný výsledek hezky provoní vaší kuchyň. Do sekáčku vložíme předepsané suroviny na pastu a mixujeme dokud nevznikne pasta. 2 - Maso nakrájejte na menší kousky a na oleji ho lehce zasmahněte tak, aby se maso zatáhlo. Maso lehce osolte a vyndejte ho prozatím na talíř, který zakryjte dalším talířem. Do výpeku vložte ihned pastu, zalijte ji naběračkou vývaru, přiveďte k varu , stáhněte plamen na polovinu a povařte 5 minut. 3 - Přidejte všechno koření, omáčky, ocet, cukr, 200 g švestek nakrájených na kostičky, vraťte zpět maso a vše důkladně promíchejte. Zalijte vše vývarem tak, aby suroviny na povrchu lehce vystupovaly. Zkrátka to neutopte. Obvykle stačí 350 - 400 ml vývaru, záleží na velikosti hrnce. 4 - Vložte směs do trouby předehřáté na 210 stupňů a zapékejte 40 minut v zakrytém hrnci. Zapečené maso vyndejte zpět na kamna, vložte do omáčky zbytek švestek nakrájených na kostičky a vrchní zelené z jarních cibulek nakrájené na šikmé špalíčky a vše důkladně promíchejte. Plamen stáhněte na polovinu a povařte vše ještě 5 minut. Hotovo. Porce ozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na pastu

    1 cibule
    bílé části z jednoho svazku jarních cibulek
    větší hrst nasekaného koriandru
    50 g čerstvého zázvoru
    2 stroužky česneku

    Ostatní

    1 kg vepřové kýty
    500 g švestek
    1 lžička mletého anýzu
    1/2 lžičky mleté skořice
    1/2 lžičky mletého sečuánského pepře (lze nahradit cayenským)
    2 lžíce třtinového cukru
    5 lžic sojové omáčky
    4 lžíce omáčky hoisin
    2 lžíce rýžového octa
    vývar z morkové kosti na podlévání
    čerstvý koriandr na ozdobení
    sůl
    olej