Přihlásit

Voňavé vepřové s mátou a koriandrem

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Thajsko

Beruska21
940
Voňavé vepřové s mátou a koriandrem – Snadné recept z Thajsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Voňavé vepřové s mátou a koriandrem
  • Voňavé vepřové s mátou a koriandrem – ilustrační foto
  • Voňavé vepřové s mátou a koriandrem
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso nakrájíme na tenké plátky, potom na nudličky, které ještě přepůlíme. Maso smícháme se surovinami na marinádu a lehce maso osolíme. 2 - Suroviny na omáčku vložíme do sekáčku a nasekáme na kašičku. Na malém množství oleje povaříme maso tak, aby se zatáhlo. Potom přidáme omáčku ze sekáčku a trochu vody, kterou sekáček vypláchneme. Přidáme na špalíčky nakrájené cibulky, vše důkladně promícháme a za občasného promíchání povaříme 12 minut. Přibližně v polovině vaření lehce stáhneme plamen a dovaříme. Na talíři ozdobte jednotlivé porce čerstvou mátou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    3 lžíce sojové omáčky
    2 lžíce oleje
    trochu soli
    1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu

    Na omáčku

    2 chilli papričky
    1 velká hrst koriandru
    1 velká hrst máty
    2 lžíce rybí omáčky
    1 lžíce ústřicové omáčky
    1 lžíce třtinového cukru

    Ostatní

    1 kg vepřové pečeně
    2 svazky jarní cibulky nakrájené na špalíčky
    trochu soli
    olej
    jasmínová rýže jako příloha
    čerstvá máta na ozdobení