Přihlásit

Domažlické ragů

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Západní Čechy

Beruska21
1014
Domažlické ragů  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Domažlické ragů  – ilustrační foto
  • Domažlické ragů
  • Postup

    1 - V tlakovém hrnci uvaříme žlutý hrách a vývar z něj použijeme na dušení masa. 2 - Maso nakrájíme na kostičky. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, které osolíme a povaříme ho na cibulce dokud se nezatáhne.. Přidáme mletou papriku a vše zalijeme hrachovým vývarem tak, aby se maso dusilo. Vše také dobře promícháme. Dusíme dokud maso není měkké a dle potřeby doléváme vývar. 2 - Když je maso měkké přidáme v tlakovém hrnci uvařený hrách, kysanou smetanu a na kostičky nakrájenou okurku. Vše necháme přejít varem 3 minuty. Do hotového ragů vmícháme na kousky nakrájená vejce uvařená na tvrdo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové plece
    2 větší cibule
    200 ml kysané krémové smetany 15-16 %
    2 lžičky mleté sladké papriky
    70 g žlutého hrachu
    2 sladkokyselé okurky
    2 vejce na tvrdo
    sádlo
    sůl
    kroupy nebo rýže jako příloha