Přihlásit

Havířský vepřový řízek na bramborovém placku

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Severní Morava

Paní domácí
1168
Havířský vepřový řízek na bramborovém placku – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Havířský vepřový řízek na bramborovém placku
  • Postup

    1 - Nejprve si uděláme placek neboli bramborák. Brambory oškrábeme a nastrouháme. Přidáme mléko a promícháme se strouhanými brambory. Následně přidáme všechny ostatní suroviny, dle chuti sůl a vše důkladně promícháme. Bramboráky smažíme zásadně na sádle. Pokud je budete smažit na oleji nebudou ani v nejmenším tak dobré. 2 - Maso naporcujeme na plátky, naklepeme , osolíme, opepříme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme trochu sádla. Plátky masa osmahneme z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Potom přidáme lečo a prolisovaný česnek, promícháme, přivedeme k varu, mírně stáhneme plamen a povaříme 15 minut. Hotový plátek masa vložte na bramborák, polijte ho omáčkou a bramborák přeložíme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    4 stroužky česneku
    50 g klasické slaniny
    1 okurková sklenice leča
    mletý černý pepř
    sůl

    Na placek

    1 kg brambor
    7 stroužků prolisovaného česneku
    2 celé vejce
    100 ml mléka
    100 g hrubé mouky
    1 lžička mletého černého pepře
    2 lžičky majoránky
    sůl
    sádlo