Přihlásit

Slovácký záhorácký guláš

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Střední Morava

Beruska21
1156
Slovácký záhorácký guláš – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Slovácký záhorácký guláš
  • Slovácký záhorácký guláš – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Houby namáčíme ve vodě. Maso nakrájíme na kostičky. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme maso, promícháme a vaříme za občasného promíchání dokud se maso nezatáhne. Pak přilijeme vodu, ve které jsme namáčeli houby, tak aby se maso dusilo, dle potřeby můžeme dolít vodou. Přidáme mletou sladkou papriku, dle chuti sůl, promícháme a dusíme dokud maso není měkké. Potom přidáme na malé kousky pokrájené zelí a povaříme 10 minut. Nakonec vmícháme kysanou smetanu, vše opět dobře promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Podávejte s bramborem nebo knedlíkem či dušenou rýží. Příloha může být dle vaší volby, guláš chutná dobře také s těstovinami. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové plece
    4 cibule
    1 větší hrst sušených hub
    500 g bílého hlávkového zelí
    2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
    200 ml kysané smetany 15 - 16 %
    sůl
    sádlo
    špetka cukru