Přihlásit

Krkonošské vepřové filé na žampionech

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Východní Čechy

The Žrout
1001
Krkonošské vepřové filé na žampionech  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Krkonošské vepřové filé na žampionech
  • Krkonošské vepřové filé na žampionech
  • Postup

    1 - Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na větší pánvi na sádle a vyndáme prozatím na talíř, který přikryjeme. 2 - Do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a pánev sní tzv. vytřeme, přidáme lžící hladké mouky, přilijeme 400 ml vývaru z morkové kosti, přidáme kmín, dle chuti sůl a na plátky nakrájené žampiony. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni za občasného promíchání pod pokličkou 10 minut. V polovině času vložte zpět maso i se šťávou, která zbyla na talíři. Hotovo, to byla ale rychlovka. Podávejte s dušenou rýží nebo bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty bez kosti
    vývar z morkové kosti
    300 g žampionů
    1 cibule
    1 lžička kmínu
    mletý černý pepř
    sádlo
    1 lžíce hladké mouky
    sůl