Přihlásit

Vepřové maso v sladkokyselé omáčce

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Čína

Beruska21
1029
Jak uvařit vepřové maso v sladkokyselé omáčce? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové maso v sladkokyselé omáčce – ilustrační foto
  • Recept: Vepřové maso v sladkokyselé omáčce
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme nejprve na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, nakrájíme na nudličky a potom na menší kousky. 2 - Smícháme všechny předepsané suroviny na těstíčko a metličkou ho dobře vymícháme. V těstíčku namáčíme kousky masa, které osmahneme po obou stranách na sádle a vyndáme je na talíř s ubrouskem. Do výpeku vložíme rajčatový protlak, stáhneme plamen a 1/2 minuty mícháme. Potom přilijeme téměř celý drůbeží vývar(necháme si pouze do skleničky na rozmíchání škrobu), dobře vše promícháme metličkou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Potom přidáme v malém množství vývaru rozmíchaný solamyl a za téměř stálého míchání necháme přejít varem 3 minuty. Na talíři omáčkou přelijeme kousky masa. Podávejte s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    500 g vepřové kýty
    sádlo
    sůl

    Na těstíčko

    1 celé vejce
    25 g hladké mouky
    25 g solamylu
    2 - 3 lžíce horké vody

    Na omáčku

    500 ml drůbežího vývaru
    1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
    2 lžíce rýžového octa
    20 g cukru
    sůl
    1 lžíce solamylu