Přihlásit

Vepřo - lečo - uzeno

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Miš - Maš

Paní domácí
1221
Vepřo - lečo - uzeno – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Vepřo - lečo - uzeno
  • Vepřo - lečo - uzeno
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Plátky osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Vyndáme porce masa na talíř a do výpeku vlijeme 1/2 sklenice leča, přidáme mletou papriku, chilli papričku nakrájenou na menší kousky, krkovici nakrájenou na kostičky, zalijeme trochou vody aby se maso dusilo a dusíme pod pokličkou 15 minut. 2 - Po 15 minutách přidáme na čtvrtky nakrájené houby a povaříme na staženém plameni 7 minut. Nakonec přidáme a dobře rozmícháme kysanou smetanu, necháme ještě 3 minuty prohřát a je hotovo. Jako přílohu podávejte ječné kroupy uvařené ve slané vodě v tlakovém hrnci. Vhodná je také dušená rýže. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    1/2 okurkové sklenice leča
    200 g uzené krkovice
    1 lžička mleté sladké papriky
    1 chilli paprička
    mletá sladká papriky
    2 lžíce kysané smetany
    6 větších žampionů
    sádlo