Přihlásit

Vepřové plátky s houbami a ječnými kroupy

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

The Žrout
801
Vepřové plátky s houbami a ječnými kroupy – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Vepřové plátky s houbami a ječnými kroupy
  • Recept: Vepřové plátky s houbami a ječnými kroupy
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Plátky masa vyndáme na talíř a do výpeku vložíme na drbno nakrájenou cibuli, lehce ji osmahneme a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Dobře vše promícháme, podlijeme lehce vodou a vrátíme zpět plátky masa. Přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dusíme pod pokličkou dle velkosti porcí přibližně 15 minut. Potom přidáme kysanou smetanu dobře ji v omáčce rozmícháme a necháme přejít 3 minuty varem. 2 - Kroupy nejrychleji uvaříte v tlakovém hrnci neboli papiňáku. Kroupy vařte v osolené vodě a od chvíle kdy začne hrnce syčet, nastavte si minutku na 25 minut. Přeceďte a je hotovo. Na talíři promíchejte kroupy s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou také houskové knedlíky, ale kroupy jsou zdravější a také jsou tradiční českou přílohou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g vepřové pečeně bez kosti
    200 g čerstvých hub nebo žampionů
    1 cibule
    200 ml kysané krémové smetany 15 - 16%
    mletý černý pepř
    šťáva z 1/2 citronu
    olej
    sůl