Přihlásit

Štýrská marinovaná vepřová pečeně

Snadné

4 a více porcí

90 a více minut

Rakousko

Paní domácí
1052
Štýrská marinovaná vepřová pečeně  – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 90 a více minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Štýrská marinovaná vepřová pečeně
  • Recept: Štýrská marinovaná vepřová pečeně
  • Postup

    1 - Maso zbavíme bílého tuku na povrchu. Mrkev a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky. Maso osolíme a potřeme olejem. Potom pečeni posypeme směsí koření tymiánu, bazalky a rozmarýnu. Pečeni z obou stran opepříme a dospodu a navrch rozložíme hřebíčky a dospodu dáme 1 bobkový list. Na maso rozložíme také část promíchané zeleniny. Pečeni nakonec přelijeme vínem a necháme 12 hodin marinovat. 2 - Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pečeni vyndáme na talíř a na marinádu rozložíme nakrájené brambory, které osolíme. Vrátíme zpět pečeni a pokryjeme ji hoblinkami másla také z vrchu. Pečeni zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme 90 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    1 mrkev
    1 cibule
    1 stroužek česneku
    3 hřebíčky
    1 lžička tymiánu
    1 lžička bazalky
    1 lžička rozmarýnu
    sůl
    mletý černý pepř
    125 ml bílého vína
    olej

    Ostatní

    1 kg brambor
    máslo
    sůl