Přihlásit

Thajské vepřové s červenou karí pastou

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Thajsko

Beruska21
964
Thajské vepřové s červenou karí pastou – Snadné recept z Thajsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Thajské vepřové s červenou karí pastou
  • Thajské vepřové s červenou karí pastou – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme nejprve na plátky a potom na nudličky, které ještě přepůlíme. Ve woku rozpálíme olej, vložíme červenou kari pastu, stáhneme plamen a dvě minuty za občasného míchání povaříme. Potom přidáme maso, vše dobře promícháme a vaříme 5 minut. Pak přilijeme 200 ml kokosového mléka a na středně staženém plameni povaříme pod pokličkou 10 minut. Nakonec přidáme zbytek mléka, na kolečka nakrájené chilli papričky a rybí omáčku. Vše opět dobře promícháme a necháme přejít 3 minuty varem. Omáčka je trochu pálivá, ale nic hrozného. Jo, a nezapomeňte jednotlivé porce ozdobit čerstvým koriandrem tak, jako já...Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty
    1 balení červené kari pasty á 50 g
    400 ml kokosového mléka
    4 lžíce rybí omáčky
    4 chilli papričky
    1 lžíce třtinového cukru
    olej rýžové nudle nebo jasmínová rýže jako příloha
    čerstvý koriandr na ozdobení