Přihlásit

Špindlerovské vepřové

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Východní Čechy

Paní domácí
1384
Špindlerovské vepřové – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Špindlerovské vepřové
  • Recept: Špindlerovské vepřové
  • Postup

    1 - Kýtu nejprve nakrájíme na plátky lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky, které ještě přepůlíme. Játra nakrájíme také na nudličky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme a maso a játra a za občasného promíchání vaříme dokud se maso nezatáhne. Potom ho osolíme, opepříme a dobře znovu promícháme. Potom přidáme protlak, ostatní koření, sojovku, ocet a lžičku cukru, lehce vše podlijeme vodu nebo pokud máte vývar, tak vývarem a dusíme za občasného promíchání 10 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájené okurky a papriky, na plátky nastrouhané žampiony. Vše řádně promícháme, dle chuti dosolíme a povaříme na mírně staženém plameni ještě 10 minut. Podávejte s dušenou rýží nebo hranolkami. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty
    300 g vepřových jater
    2 červené papriky
    2 pálivé papriky
    2 lžíce rajčatového protlaku
    1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžička kmínu
    1 větší cibule
    2 nakládané okurky
    250 g žampionů
    2 lžíce octa
    1 lžička cukru
    2 lžíce sojové omáčky
    olej
    sůl