Přihlásit

Vepřový plátek řeznického učně z Holešovic

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

The Žrout
857
Jak uvařit vepřový plátek řeznického učně z holešovic? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřový plátek řeznického učně z Holešovic – ilustrační foto
  • Recept: Vepřový plátek řeznického učně z Holešovic
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, které, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky osmahneme na oleji a pak je vyndáme na talíř. Do výpeku vložíme lžíci másla, na plátky nakrájené žampiony, na kostičky nakrájenou šunku a na kolečka nakrájené párky. Směs dobře promícháme, lehce osolíme, zalijeme šlehačkou a povaříme na mírně staženém plameni pod pokličkou 4 minuty. Plátky podáváme s bramborem. Na talíři rozložíme na část plátku houbovo-šunkovou směs a ozdobíme napůlenými cherry rajčaty. Dobrou minutkovou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    100 g šunky
    300 g žampionů
    2 nožičky pikantních párků
    100 ml smetany ke šlehání
    1 lžíce citronové šťávy
    mletý černý pepř
    sůl
    cherry rajčata na ozdobení