Přihlásit

Kotlety francouzského uzenáře

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Francie

The Žrout
1092
Kotlety francouzského uzenáře  – Snadné Francie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kotlety francouzského uzenáře
  • Kotlety francouzského uzenáře  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Fazole namáčíme dle návodu na sáčku a potom je uvaříme doměkka. 2 - Porce masa naklepeme, osolíme a osmahneme na směsi oleje a másla. Kotlety opečeme téměř do zlatova a vyndáme je prozatím na talíř, který přikryjeme a dáme na teplejší místo. 3 - Do výpeku vložíme na drobno nakrájené cibule, zpěníme, přidáme ocet a 250 ml vody, vše dobře promícháme. Výpek z hrnce se tak dostane lépe do omáčky. Přidáme rajčatový protlak, na plátky nakrájený česnek, všechno koření, dle chuti omáčku osolíme. Omáčku vaříme na mírně staženém plameni 5 minut. Potom přidáme hořčici a na kolečka nakrájené okurky, vše dobře promícháme a již nevaříme. Podávejte s uvařenými fazolemi a s bramborem nebo hranolky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně s kostí nebo bez
    2 cibule
    2 střední stroužky česneku
    1 lžíce rajčatového protlaku
    1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice
    4 sladkokyselé okurky
    2 střední bobkové listy
    1 lžička tymiánu
    1/2 lžičky estragonu
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    máslo
    olej
    1 lžíce octa
    200 g bílých fazolí jako přílohu