Kotlety francouzského uzenáře
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Francie
1084
0
Postup
1 - Fazole namáčíme dle návodu na sáčku a potom je uvaříme doměkka.
2 - Porce masa naklepeme, osolíme a osmahneme na směsi oleje a másla. Kotlety opečeme téměř do zlatova a vyndáme je prozatím na talíř, který přikryjeme a dáme na teplejší místo.
3 - Do výpeku vložíme na drobno nakrájené cibule, zpěníme, přidáme ocet a 250 ml vody, vše dobře promícháme. Výpek z hrnce se tak dostane lépe do omáčky. Přidáme rajčatový protlak, na plátky nakrájený česnek, všechno koření, dle chuti omáčku osolíme. Omáčku vaříme na mírně staženém plameni 5 minut. Potom přidáme hořčici a na kolečka nakrájené okurky, vše dobře promícháme a již nevaříme. Podávejte s uvařenými fazolemi a s bramborem nebo hranolky. Dobrou chuť.
Suroviny