Přihlásit

Cikánský vepřový guláš

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Paní domácí
1192
Cikánský vepřový guláš  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Cikánský vepřový guláš  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Cikánský vepřový guláš
  • Postup

    1 - Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na sádle. Přidáme na menší kousky nakrájené maso a povaříme tak, aby se maso zatáhlo. Přilijeme malé množství vody, maso se musí dusit, ne vařit, přilévejte vždy dle potřeby cca 150 ml vody. Dále přidáme mletou sladkou papriku a sůl, promícháme a dusíme dokud maso není poloměkké. Potom šťávu vyvaříme na cca 0,5 cm a vše zaprášíme moukou. Přilijeme znovu vodu a metličkou vše důkladně promícháme. Přidáme na drobno nakrájená rajčata a na kostičky nakrájenou papriku. Dusíme do měkka, obvykle 12 minut. Na talíři porce zdobíme na drobno nakrájenou cibulí, krátce osmahlé na sádle. Podávejte s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové plece
    2 červené papriky
    5 rajčat
    1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička kmínu
    sádlo
    sůl
    2 cibule
    1 lžíce hladké mouky