Přihlásit

Jachnije s fazolkami

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Bulharsko

The Žrout
939
Jachnije s fazolkami  – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jachnije s fazolkami  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Jachnije s fazolkami
  • Postup

    1 - Fazolky zalijeme studenou vodou a povaříme 10 minut. Na oleji lehce zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na menší kousky a vše povaříme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přidáme obě mleté papriky, na drobno nakrájená rajčata, zalijeme teplou vodou tak, aby se maso dusilo a vše dle chuti osolíme. Dusíme dokud maso není měkké, cca tedy 20 minut. Dle pořeby dolijeme vodu. Když je vše hotové pokrm opepříme, opět vše promícháme. A pokud na to nezapomenete tak jako já, ozdobte jídlo na talíři lístky čerstvé máty a saturejky. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    900 - 100 g vepřové kýty
    350 g fazolek
    1 větší cibule
    200 g rajčat
    1 lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    mletý černý pepř
    sůl