Přihlásit

Kološvárský vepřový plátek

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Maďarsko

Beruska21
1441
Kološvárský vepřový plátek – Snadné recept z Maďarsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kološvárský vepřový plátek
  • Kološvárský vepřový plátek – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Maso prozatím vyndáme na talíř. 2 - Vy výpeku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriky nakrájené na tenká kolečka, zelí nakrájené na nudličky, brambory na kostky, všechno koření, víno, nakrájené rajče a dle chuti sůl. Vše velmi dobře promícháme. Přilijeme tolik vody aby se brambory dusily. Dusíme dokud brambory nejsou měkké. Potom vložíme zpět plátky masa a podusíme je pod pokličkou ještě 10 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti nebo kotlet
    500 g bílého zelí
    500 g brambor
    2 cibule
    2 světlé papriky
    1 střední rajče
    100 ml bílého vína
    1 lžička kmínu
    1 lžička majoránky
    1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička saturejky
    1/2 lžičky hořčičných semínek
    sádlo
    sůl
    mletý černý pepř