Přihlásit

Vepřová pečeně na mléce s celerovou kaší

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Francie

Paní domácí
1025
Jak uvařit vepřová pečeně na mléce s celerovou kaší? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřová pečeně na mléce s celerovou kaší
  • Recept: Vepřová pečeně na mléce s celerovou kaší
  • Postup

    1 - Pečeni osolíme, opepříme a na oleji osmahneme tak aby se maso zatáhlo. Vyndáme pečeni na talíř a vložíme do výpeku na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nastrouhanou mrkev. Povaříme 2 minuty za stálého míchání na mírně staženém plameni. Vrátíme zpět pečeni a zalijeme ji mlékem tak, aby v něm byla ponořená. Dle chuti osolíme a vaříme dokud omáčka nezačne houstnout. Pak je hotovo. Pečeni vařte v hrnci bez pokličky, mléko ji nadzvedává a zašpiní vám sporák. Je nutné mléko často míchat aby se nepřipalovalo u dna. 2 - Celer nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě téměř do měkka. Když celer začne měknout, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dokud celer a brambory nejsou měkké. Vodu scedíme, přidáme všechny ostatní suroviny a rozmixujeme. Kaši podáváme k masu soplu s omáčkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    1 kg vepřové pečeně
    trochu oleje
    mletý černý pepř
    sůl
    1 a 1/2 litru polotučného mléka
    1 větší cibule
    2 mrkve

    Na kaši

    500 g celeru
    500 g brambor
    3 lžíce kysané krémové smetany
    50 g másla
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    sůl