Přihlásit

Vepřové maso s pórkem po Čínsku

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Čína

Beruska21
1400
Jak uvařit vepřové maso s pórkem po čínsku? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové maso s pórkem po Čínsku – ilustrační foto
  • Náhled receptu Vepřové maso s pórkem po Čínsku
  • Vepřové maso s pórkem po Čínsku – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky. Pórky podélně rozpůlíme a nakrájíme na asi 1 cm silné kousky. Takto nakrájený pórek promícháme s vínem, cukrem, solí, naběračkou vývaru a necháme chvíli odležet. 2 - Nakrájené maso na pánvi osmahneme tak aby se zatáhlo, potom ho osolíme, přidáme marinovaný pórek, dobře promícháme, přidáme další dvě naběračky vývaru, koření, dle chuti dosolíme a dusíme pod pokličkou 20 - 25 minut. Tři minuty před koncem přidáme v horké vodě rozmíchaný škrob, dle chuti dosolíme a dovaříme. Na talíři zdobíme porce čerstvým koriandrem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové kýty
    2 pórky
    100 ml červeného vína
    3 naběračky drůbežího nebo masového vývaru
    1 lžička třtinového cukru
    1/2 lžičky mletého zázvoru
    1/2 lžičky mletého bílého pepře
    2 lžičky kukuřičného škrobu
    sádlo
    jasmínová rýže jako příloha
    koriandr na ozdobení