Přihlásit

Vepřové žebírko na tarnovský způsob

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1344
Vepřové žebírko na tarnovský způsob  – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové žebírko na tarnovský způsob
  • Recept: Vepřové žebírko na tarnovský způsob
  • Postup

    1 - Maso naporcujeme, nakrájíme, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle a vyndáme na talíř, který zakryjeme. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a vložíme na tenké plátky nakrájené žampiony s paprikami nakrájenými na nudličky, které v půlce ještě přeřízneme. Vložíme spařená, oloupaná a nasekaná rajčata. Lehce směs poprášíme hladkou moukou, podlijeme vínem a 100 ml vody. Dle chuti osolíme. 2 - Dobře vše promícháme, přivedeme k varu, stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou 15 minut. Občas vše promícháme a dle nutnosti přilijeme trochu vody. Po 15 minutách vložíme do omáčky bobkový list a vrátíme zpět maso. Vše ještě 5 minut prohřejeme. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    100 g paprik
    500 g žampionů
    2 - 3 rajčata (dle velikosti)
    120 ml bílého vína
    mletý černý pepř
    1 bobkový list
    sůl
    sádlo
    trochu hladké mouky na zaprášení