Přihlásit

Vepřová pečeně po dijonsku

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Francie

Beruska21
1288
Vepřová pečeně po dijonsku – Snadné Francie recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřová pečeně po dijonsku
  • Vepřová pečeně po dijonsku – ilustrační foto
  • Postup

    1- Do hrnce vlijeme 1 l vody. Vodu osolíme a opepříme, vložíme pečeni, přivedeme k varu a na staženém plameni povaříme 30 minut. 2- Pekáč vymažeme stroužkem česneku. Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. Do misky si prolisujeme česnek, přidáme nadrcený bobkový list, tymián a trochu nastrouhaného muškátového oříšku a vše promícháme. Brambory rozložíme v pekáči do 3 vrstev a každou trochu posypeme připravenou směsí koření a česneku. 3 - Brambory následně zalijeme vývarem z masa tak aby byly ponořeny, přidáme lžící sádla. Vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme 15 minut. Potom vložíme na brambory pečeni a pečeme 35 - 45 minut dle velikosti (výšky) masa. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně
    500 g brambor
    2 - 3 stroužky česneku dle velikosti
    1 lžička tymiánu
    1 bobkový list
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    strouhaný muškátový oříšek
    1 lžíce sádla
    sůl