Přihlásit

Tvarohové knedlíčky s povidlovou omáčkou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1356
Tvarohové knedlíčky s povidlovou omáčkou  – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Tvarohové knedlíčky s povidlovou omáčkou  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve si vytvoříme těsto. Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechny ostatní kromě mléka. Pokud je těsto tužší nařeďte ho mlékem. Vytvoříme si těsto, ze kterého vytváříme menší knedlíčky. Těsto se samozřejmě trochu lepí, ale to je v pořádku. Knedlíčky vložte do vroucí trochu osolené vody a dle velikosti knedlíčků vařte 8 - 10 minut. 2 - Do hrnce vložíme povidla, skořici, hřebíček, cukr, meruňkový džem, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Nakonec přidáme v trošce vody rozmíchaný kukuřičný škrob a povaříme ještě 3 minuty a omáčku tyhle poslední minuty hodně mícháme. Nakonec omáčku dochuťte citronovou šťávou. Na talíři porce ozdobte lžičkou kysané krémové smetany. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    500 g klasického tvarohu
    350 - 370 g hrubé mouky (dle vaznosti mouky)
    1 lžička prášku do pečiva
    2 lžíce kukuřičného škrobu
    2 lžíce oleje
    2 celá vejce
    případně 2 lžíce mléka
    špetka soli

    Na omáčku

    4 lžíce povidel
    1/2 l vody
    2 hřebíčky
    1 lžička mleté skořice
    1 lžíce meruňkového džemu
    1 lžíce cukru
    1 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
    1/2 lžíce citronové šťávy
    kysaná krémová smetana na ozdobení