Přihlásit

Slovácké ochlupanky neboli ochlupkance

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Střední Morava

The Žrout
1026
Jak uvařit slovácké ochlupanky neboli ochlupkance? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Slovácké ochlupanky neboli ochlupkance – ilustrační foto
  • Recept: Slovácké ochlupanky neboli ochlupkance
  • Postup

    1 - Z předepsaných surovin si vytvoříme těsto, které by mělo mít stejnou konzistenci jako na knedlíky. S mlékem opatrně, je možné, že ho budete potřebovat trochu více nebo méně, záleží na mouce. 2 - Vytvoříme si dvě šišky jako na knedlíky a odkrajujeme z nich menší kousky, které v dlani zakulatíme. Kuličky vložíme do vroucí, lehce osolené vody a vaříme 15 minut. Mezitím smícháme všechny předepsané suroviny na máčku s výjimkou škrobu. Přivedeme vše k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme 5 minut. V malém množství vody rozpustíme škrob, přidáme ho k máčce, vše metličkou důkladně promícháme a povaříme 2 minuty. 3 - Na talíři jednotlivé porce posypeme strouhaným tvarohem, cukrem smíchaným se skořicí a vše hojně zalijeme povidlovou máčkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    500 g polohrubé mouky
    přibližně 300 ml mléka
    1 celé vejce
    1 lžička prášku do pečiva
    špetka soli

    Na máčku

    5 lžic povidel
    1 lžička mleté skořice
    2 hřebíčky
    1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
    1/2 l vody
    1 lžíce rumu

    Na posyp

    2 lžíce moučkového cukru
    1 lžička neslazeného kakaa
    tvrdý tvaroh na strouhání