Přihlásit

Ryba se zelenou omáčkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

The Žrout
1073
Ryba se zelenou omáčkou – Snadné Itálie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba se zelenou omáčkou – ilustrační foto
  • Náhled receptu Ryba se zelenou omáčkou
  • Postup

    1 - Rybu očistíme. Do hrnce vložíme všechny předepsané suroviny, citron a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Vložíme ryby a zalijeme vodou tak aby se byla nad rybami . Dle chuti osolíme. přivedeme k varu a povaříme dokud ryba není měkká. Obvykle stačí 10 - 15 minut, dle typu a velikosti použité ryby. 2 - Připravíme si zelenou omáčku. Všechny suroviny vložíme do sekáčku. Sekáček máme zapnutý dokud se všechny suroviny dobře nesmíchají. 3 - Ryby vyndáme z hrnce a opatrně maso oddělíme od páteře. U vařené ryby je to velmi jednoduché. ryby podáváme přelité zelenou omáčkou. Podávejte s bramborem nebo jakoukoli italskou přílohou, kterou máte rádi. Vývar po rybě nevylévejte. Přidejte trochu polévkového koření, vraťte kosti do vývaru a vše povařte jako na rychlý vývar. Polévku sceďte, přidejte nudle nebo ovesné vločky (anebo oboje) a získáte chutnou polévku. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na rybu

    1 kg mořské ryby (použit Hejk - mořská štika)
    hrst čerstvě nasekané petrželky
    1 bobkový list
    1 řapík celeru
    1 střední cibule
    1 citron
    10 kuliček celého černého pepře
    250 ml bílého vína
    sůl

    Na zelenou omáčku

    2 hrsti nasekané petrželky
    1 stroužek česneku
    200 ml olivového oleje
    sůl dle chuti