Přihlásit

Ryba s cayenským pepřem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Alžírsko

The Žrout
1117
Ryba s cayenským pepřem – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba s cayenským pepřem – ilustrační foto
  • Ryba s cayenským pepřem – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Rybu naporcujeme, osolíme a necháme chvíli odležet aby se sůl dostala do masa. Potom rybu krátce osmahneme na oleji a vyndáme prozatím na talíř. Na oleji po rybě osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, nasekaný koriandr, kmín a vše zalijeme vodou a vše promícháme. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou 15 - 20 minut dle velikosti porcí. Nakonec přidáme dle chuti citronovou šťávu, lehce promícháme a podáváme. Ideální přílohou jsou brambory. Nicméně takto upravená ryba chutná skvěle i s tradičním kus-kusem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg ryby (použitá mořská štika- Hejk)
    4 větší cibule
    8 stroužků česneku
    1 větší hrst nasekaného koriandru
    1/4 lžičky cayenského pepře
    1/4 lžičky mletého kmínu
    1/2 lžíce citronové šťávy
    olej
    sůl
    250 ml vody