Přihlásit

Kapr dušený na víně se žampiony

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

The Žrout
1117
Kapr dušený na víně se žampiony – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kapr dušený na víně se žampiony
  • Náhled receptu Kapr dušený na víně se žampiony
  • Postup

    1 - Porce kapra osolíme. Pokud chcete mít kapra který není osolený pouze z vrchu, nechte osolené porce přes noc v lednici. Porce kapra pak lehce obalíme v hladké mouce, krátce na másle osmahneme, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, víno, citronovou šťávu a vodu. Vše promícháme a dusíme na mírně staženém plameni pod pokličkou do měkka. Doba dušení záleží na velikosti porcí. Obvykle 15 - 20 minut na střední velikosti porcí. Podávejte s bramborem. Na talíři ozdobte trochou čerstvé petrželky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 porce kapra
    150 g menších žampionů
    100 ml bílého vína
    100 ml vody
    1 lžíce hladké mouky
    trochu citronové šťávy
    máslo
    sůl
    1 lžíce hladké mouky
    petrželka na ozdobení