Přihlásit

Ryba zapečená na orientální způsob

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Tunisko

The Žrout
1057
Ryba zapečená na orientální způsob  – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba zapečená na orientální způsob
  • Recept: Ryba zapečená na orientální způsob
  • Postup

    1 - Z Hejka si vytvoříme filetu. Je to jednoduché jako u většiny mořských ryb, zkrátka vyndáme páteř. Filety z ryby osolíme a vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Mezitím na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku tak a si 3 minuty za občasného promíchání. Následně přidáme prolisovaný česnek na přepůlená kolečka nakrájený pórek, kurkumu, kečup, pepř, chilli, dle chuti sůl a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a vaříme dokud směs nezačne zmenšovat svůj objem. Směs potom rozetřeme po povrchu porcí ryb, prolijeme vínem, posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a zakryjeme zapékací mísu alobalem. Já na ten alobal zapomněl, takže to jde i bez toho... 2 - Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 25 - 30 minut, dle velikosti porcí. Podávejte s bramborem, pečeným bramborem, domácími hranolky nebo kuskusem, tradiční orientální přílohou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg ryby (použit Hejk) nebo 4 filety z ryb
    1 pórek
    3 cibule
    3 stroužky česneku
    1 lžička kurkumy
    1/2 lžičky mletého chilli
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 lžička tymiánu
    2 menší bobkové listy
    2 lžíce kečupu
    200 ml bílého vína
    sůl
    olej
    máslo