Přihlásit

Mořská ryba na zelenině a olivách

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Usa

Paní domácí
1525
Mořská ryba na zelenině a olivách  – Snadné Usa recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Mořská ryba na zelenině a olivách
  • Mořská ryba na zelenině a olivách  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Ryby zbavíme ploutví a páteře, vytvoříme si tak filety, které osolíme a položíme na ně na menší kousky natrhaný bobkový list. Na oleji osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme spařená oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, další natrhaný bobkový list, tymián, oregáno, pomerančovou šťávu a víno. Vše důkladně promícháme a na staženém plameni podusíme 10 minut. Potom přidáme kapary trochu soli a pepře, opět promícháme a směsí polijeme rybí filety. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut, dle velikosti porcí. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg mořské ryby nebo filé (použit Hejk)
    3 stroužky česneku
    1 červená paprika
    1 zelená paprika
    3 větší rajčata
    2 větší cibule
    2 - 3 bobkové listy (dle velikosti)
    1 sáček zelených oliv
    1/2 lžičky tymiánu
    1 lžička oregána
    mletý černý pepř
    3 lžíce pomerančové šťávy
    4 lžíce bílého vína
    2 lžíce kaparů
    sůl
    olej