Přihlásit

Rybí maso ve vinném těstíčku s řeckou kaší

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

Paní domácí
828
Rybí maso ve vinném těstíčku s řeckou kaší  – Snadné Miš - Maš recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Rybí maso ve vinném těstíčku s řeckou kaší
  • Rybí maso ve vinném těstíčku s řeckou kaší  – ilustrační foto
  • Rybí maso ve vinném těstíčku s řeckou kaší
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso buďto koupíme již jako filety nebo si je z ryby uděláme. U mořských ryb je to velmi jednoduché vyndáme páteř a odřízneme plotuve. Můžeme použít také kostky filé. Maso osolíme a z předepsaných surovin si připravíme těstíčko. V těstíčku rybu obalíme a na oleji osmahneme. 2 - Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je trochu vychladnout, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, trochu soli a vše rozmixujeme. Nakonec přidáme horké mléko a domixujeme do hladka. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na rybu

    1 kg bělomasé ryby (požitý hejk) nebo filé
    sůl
    olej na smažení

    Na těstíčko

    3 - 4 celá vejce
    na každé vejce 2 lžíce hladké mouky
    na 1 vejce 1 lžíce bílého vína
    trochu soli

    Na kaši

    1 kg brambor
    4 stroužky česneku
    120 ml olivového oleje
    120 ml mléka
    1 lžíce citronové šťávy
    sůl