Přihlásit

Ryba pizzaiolo- pizzařova ryba

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Paní domácí
995
Ryba pizzaiolo- pizzařova ryba  – Snadné Itálie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Ryba pizzaiolo- pizzařova ryba
  • Recept: Ryba pizzaiolo- pizzařova ryba
  • Ryba pizzaiolo- pizzařova ryba  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Ryby očistíme a vykostíme (u Hejka je to velmi jednoduché) a vytvoříme si tak filety. Porce masa osolíme a vložíme do zapékacího pekáče vymazaného máslem. V míse důkladně promícháme na drobno nakrájená rajčata, nadrcený česnek, nasekané kapary, olej a koření. Směs rozložíme na porce masa Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. Jako příloha je vhodný brambor nebo domácí hranolky. Ryba skvěle chutná i bez přílohy. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg bělomasé ryby (v receptu použit Hejk)
    6 středních zralých rajčat
    1 sáček oliv
    2 a 1/2 lžíce kaparů
    2 - 3 nadrcené stroužky česneku (dle velikosti)
    1 lžička oregana
    1 lžička mletého chilli
    2 hrsti čerstvé bazalky
    4 lžíce olivového oleje
    máslo
    sůl