Přihlásit

Dušená ryba se zeleninou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

Beruska21
1541
Jak uvařit dušená ryba se zeleninou ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Dušená ryba se zeleninou
  • Postup

    1 - Hřebíček nadrtíme ve hmoždíři. Ryby vykostíme, upravíme na filety, osolíme a posypeme tlučeným hřebíčkem, novým kořením a necháme hodinu odležet v chladu. Maso potom na oleji osmahneme aby se maso zatáhlo a vyndáme na talíř. Na oleji krátce osmahneme kmín a hořčičná semínka, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, promícháme a osmahneme 2 minuty. Přidáme bobkový list nasekanou chilli papričku. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a květák naporcovaný na růžičky. Zalijeme vodou tak aby květák a brambory byly pod vodou a dle chuti osolíme. Následně přidáme hrách (namočený předem dle návodu na sáčku) a na kostičky nakrájený lilek. Přidáme nakrájený lilek, přiklopíme hrnec poklicí a vaříme dokud květák a brambory nezměknou. Dobrou chuť. 2 - Když jsou brambory a květák měkké, vložíme navrch porce masa a dodusíme do měkka. Na talíř servírujte nejdříve zeleninu a navrch položte porce masa. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 makrely nebo jiné mořské ryby nebo filé
    2 cibule
    300 g brambor
    120 g hrachu
    1 lilek
    1/2 květáku
    1 chilli paprička nebo feferonka
    2 bobkové listy
    1/2 lžičky kmínu
    mleté nové koření
    asi 10 ks hřebíčků
    1/2 lžičky hořčičného semínka
    1/2 lžičky moučkového cukru
    sůl
    olej