Přihlásit

Ryba na mičurinský způsob

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1376
Ryba na mičurinský způsob – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba na mičurinský způsob
  • Postup

    1-Makrely vykostíme tak, že jim odřízneme hlavy a vyndáme jim páteř a ořízneme ploutve.Krajní kostičky vyndáme co půjde, ale vždy tam nějaké zbudou, nicméně u makrely to jsou kostičky většinou jemné a tak to není tolik na závadu..Když máme z makrel filety osolíme je a opepříme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. 2-Na oleji pak filety osmahneme po obou stranách a vyndáme na talíř. Na stejném oleji (případně trochu dolijeme) osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, žampiony nakrájené na tenké plátky a papriky nakrájené na nudličky.Přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, saturejku nebo tymián a víno.Vše důkladně promícháme a vložíme do zapékacího pekáče.Vrátíme do směsi rybu na kterou poklademe trochu hoblinek z másla a zapékáme na 200 stupňů 20 - 25 minut. Přeji Vám dobrou a opravdu pekelně dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg makrely
    2 cibule
    350 g žampionů nebo jiných hub
    máslo
    2 lžičky čerstvé saturejky nebo 2 lžičky tymiánu
    1/2 svazku petrželky
    mletý černý pepř
    5 pálivých paprik
    100 ml bílého vína
    2 lžíce rajčatového protlaku
    sůl