Přihlásit

Hejk ve špenátové omáčce

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

The Žrout
1632
Hejk ve špenátové omáčce  – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Hejk ve špenátové omáčce
  • Hejk ve špenátové omáčce
  • Recept: Hejk ve špenátové omáčce
  • Hejk ve špenátové omáčce  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Hejky očistěte, osolte a vložte do máslem vymazané zapékací misky. Špenát nasekáme v sekáčku na drobno. V hrnci na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a vytvoříme si jíšku, kterou krátce zasmahneme. Potom vše zalijeme vývarem, promícháme dobře metličkou a povaříme 10 minut. Následně přidáme nasekaný špenát a prolisovaný česnek, stáhneme trochu plamen a povaříme ještě 15 minut. Omáčkou přelijeme ryby v zapékací misce Zapékáme v troubě předehřáté na 190 stupňů 15 - 20 minut dle velikosti porcí. podáváme s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg hejka
    250 g čerstvého špenátu
    4 stroužky česneku
    1 větší cibule
    1 lžíce hladké mouky
    olej
    sůl
    plná lžíce másla
    600 ml rybího vývaru
    brambory jako příloha