Přihlásit

Makrely po Ardensku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Francie

Beruska21
1350
Makrely po Ardensku  – Snadné recept z Francie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Makrely po Ardensku
  • Makrely po Ardensku  – ilustrační foto
  • Recept: Makrely po Ardensku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Makrely si upravíme na filety. Je to jednoduché, uřízneme hlavu, ořízneme ploutve a vyndáme páteř, což jde opravdu lehce. Těch pár kostiček, které zbudou vyndáme ručně. Filety následně osolíme a opepříme a na každý filet položíme 2 plátky šunky a napůlená cherry rajčata. Takto připravený filet vložíme na alobal omaštěný rozpuštěným máslem. Zabalíme a pečeme na 200 stupňů 20 minut. Podávejte s bramborem. Na talíři ozdobte ještě čerstvou petrželkou, na což já zapoměla...Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 makrely
    300 g cherry rajčat
    150 g šunky
    šťáva z citronu
    sůl
    mletý černý pepř
    máslo
    několik menších brambor k porcím
    případně petrželku na ozdobení