Přihlásit

Pstruh s houbami

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

The Žrout
1068
Pstruh s houbami  – Snadné Rakousko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pstruh s houbami
  • Náhled receptu Pstruh s houbami
  • Postup

    1 - Ze pstruhů oškrábneme šupiny, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Ve větší pánvi osmahneme několik minut na másle na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Mezitím si na másle osmahneme na tenké plátky nakrájené houby, které ochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme nasekanou čerstvou petrželku (já na ni zapomněl...). 2 - Porce ryb vložte do pánve na cibule a krátce ji po obou stranách povaříme. Porce potom zalijeme vínem, přivedeme k varu, mírně stáhneme plamen a povaříme 10 minut. Podávejte s novými brambory. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    3 větší cibule
    800 g hub
    3 stroužky česneku
    280 ml bílého vína
    mletý černý pepř
    hrst nasekané petrželky
    citron
    sůl
    máslo