Přihlásit

Rybí karí po Bengálsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

Beruska21
1203
Rybí karí po Bengálsku  – Snadné Indie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rybí karí po Bengálsku
  • Rybí karí po Bengálsku
  • Postup

    1 - Rybí maso nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme jogurtem se vším předepsaným kořením, prolisovaným česnekem a solí. Vše dobře promícháme a necháme alespoň 1 hodinu marinovat v lednici. 2 - marinované maso vložíme do rozpáleného oleje, přidáme spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, přidáme hrst nasekané petrželky, promícháme a dusíme na mírně staženém plameni 10 minut. Dle chuti dosolíme a podáváme. Ideálně s rýží basmati. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g rybího masa (použit Hejk)
    2 zralá rajčata
    4 stroužky česneku
    1 lžička mletého zázvoru
    1 lžička mleté skořice
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    1/2 lžičky mletého kmínu
    2 lžičky karí
    200 ml jogurtu
    hrst nasekané petrželky
    citronová šťáva
    olej
    sůl